Ads 468x60px

.

четвъртък, 6 януари 2011 г.

Как да увеличите продажбата си на рекламa без посредник?


Ако се занимавате с онлайн бизнес би трябвало да знаете,че основният начин за изкарване на пари е да продавате места за реклами в вашият сайт или блог.Всеки иска да продаде всичките си свободни места за реклама,но не всички успяват.
Ето няколко начина как да увеличите продажбата им.



Направете си страница за реклама
Хубаво е да си направите страница за реклама,в която да опишете какъв тип реклама предлагате,с колко места за реклама разполагате,цена и тн.Много важна информация,която трябва да добавите е статистика на трафика ви и гугъл ранкинга. Така посетителите мога да се сдобият с информацията,която им е нужна ако искат да рекламират при вас.
Писането на такава страница не е трудна задача.Но ако си нямате никаква представа как,посетете рекламните страници на други сайтове или блогове и ще разберете за какво става въпрос.

Поставете правилната цена
Важно е да поставите добра цена за рекламите в сайта си.Много хора определят цената от позицията на рекламата.Колкото е по-нагоре (към хедъра),толкова е по-скъпа,и обратното...колкото по-надолу (към футера),толкова е по-евтина.Но не винаги преценката е правилна.Препоръчително е да засичате в коят част на сайта получавате най-много кликове.Също така е хубаво цената да е съобразена с разходите и трафика на сайта.

Пробвайте различни видове реклама
Има много типове реклама.Банери,текстови обяви,видео обяви,музикални обяви и др.
Може да се шокирате от това кой тип реклама ви носи най-много печалба,но ви препоръчвам да експериментирате за да намерите най-добрата комбинация.

Наистина няма точна формула как да увеличите продажбите си.Единственото нещо което моеже да ви помогне е да експериментирате.Към съветите по-горе ще добавя,че е препоръчително да увеличите трафика на вашият сайт и да пробвате различни места за рекламиране.Положете усилие и използвайте въображението си.Резултатите може да са невероятни.Ако сте постигнали успех с някой от методите по-горе или имате ваш собствен,много ще се радвам да го чуя в кометарите.

  Други статии: