Ads 468x60px

.

неделя, 9 януари 2011 г.

Уеб трафик и маркетинг на статии.

Един от най-добрите начини увеличаване на трафика към към вашия сайт е маркетинг на статии.
Какво е маркетинг на статии?
Това е вид реклама,в която собственика на сайт/блог пише кратка статия,свързана с тематиката на неговия сайт.Тези статии са предназначени за публично разпространение.Под всеки написан текст има „био поле“ и ред съдържащ името на автора.В „био полето“ се съдържа информацията за автора и неговия сайт/блог.
Добре написани статии имат потенциалът да увеличат популярността на вашият сайт
или блог.



Първата стъпка,която ще спомогне разпространението на вашия сайт е да го проектирате така,че да е „приятелски“ за търсещите машини. Ето една полезна статия за оптимизиране на сайта ви.

Втората стъпка
,която ще спомогне на търсещите машини да забележат сайта ви,е да започнете да ги разбирате.Главната цел на търсещите машини е да намират качествено съдържание.И колкото повече съдържание имате в интернет пространството ,което води до вашият уеб сайт,толкова повече търсещите машини ще ви „харесват“.Те искат да виждат сайтове,които се развиват с постоянно публикуване на качествено съдържание и също така много линкове от други уеб сайтове,водещи до тях.

Много хора постоянно търсят нов и „свеж“ материал,който да публикуват в техния сайт или блог,което в замяна ще увеличи трафика им.И точно тук е мястото където вие трябва да се намесите.Пишете статия с истинска и уместна информация,ключови думи и разбира се информация за вас и сайта ви.Но не прекалявайте със „саморекламата“ ако искате вашата статия да се използва.

След това добавете вашата статия в някои от най-посещаваните директории за статии или блогове.Хубаво е да публикувате ваши статии в различни сайтове,така че да имат линкове сочещи към вашия сайт навсякъде в интернет.
В момента маркетинга на статии се смята за един от най-добрите начини за реклама на сайтове или блогове и е най-добрият начин за заемане на първите позиции в Гугъл и другите търсещи машини.

  Други статии: