Ads 468x60px

.

сряда, 5 януари 2011 г.

5 неща които трябва да знаете преди да си направите блог.

Няма по-добър начин да изразиш себе си и да покажеш какво мислиш на неизвестни все още съмишленици от създаването на блог.Блогът позволява на един обикновен човек да споделя мислите си с непознати хора и едновременно да изкарва пари от това.Но не всеки блог е успешен.Има много блогове,които се радват на голяма посещаемост,има и блогове, които не са толкова известни,но има и блогове,които са пълен провал.Така че,ако сте решили да си направите собствен блог трябва да знаете основните правила.Ето няколко неща,които ще ви въведат в блогинг-а.



Никога не започвайте блог на тема в която не сте компетентен.
Не правете тази грешка.Много хора се провалиха като започнаха да правят блогове и сайтове на тема "Как да изкарам пари от интернет" и бързо отпаднаха,тъй като не бяха компетентни в тази свера.Най-добре е да си направите блог на тема в която сте компетентен и имате опит.

Съдържанието е най-важно!
Най-важното нещо в блогинг-а е съдържанието и как е представено.За да имате успешен блог трябва да представяте ново и иновативно съдържание по уникален начин за да привличате читатели.Публикувайте неща,за които интернет потребителите не са чували.
И още нещо.НЕ КОПИРАЙТЕ ОТ ДРУГИ БЛОГОВЕ/САЙТОВЕ!Гугъл няма да индексира страниците ви а пък и нарушавате нечий авторски права.

Хубава рекламна кампания.
Уникалното съдържание е първото изискване за успешен блог,но то губи тежеста си без реклама.Рекламата е много важна.Покажете на света,че предлагате нещо ново.Най-важното при рекламата е СЕО оптимизацията и линк билдинга.Това означава да имате ваши линкове в топ блоговете.По този начин вашият блог ще се придвижва към първите страници на търсещите машини.Ако вашият сайт се появи на главната страница за някои ключови думи,това ще ви донсе голям брой посещения.

Използвайте картини или снимки в постовете си.
Картините в постовете имат способноста да "оживят настроението" на читателя.Старайте се да включвате снимки в всеки от постовете си.

Имайте търпение.
Трябва да знаете,че правенето на успешен и популярен блог няма да стане за една нощ.
Ако се стараете да поствате информация всеки ден,отделята време за реклама и дизайна на блога ви,с течение на времете той ще стане известен и ще бъде индексиран в първите страници на търсещите машини.Много често хора се отказват поради факта,че не виждат резултати от техните усилия.Ще ви посъветвам да не спирате.Имайте малко търпение.Хубавите неща стават бавно.
Успех!
  Други статии: