Ads 468x60px

.

неделя, 5 февруари 2012 г.

Съвети как да увеличите коментарите в блога си

Гордеете се че имате блог и обичате да споделяте това с други,но нещото което ви притеснява и дразни е че никоя от статиите ви нямат дори 1 коментар.Единственото успокоение е че не сте единствения блогър в вселената,който има този проблем.Дори някои блогъри с репутация са били в такава ситуация докато не открили "тайните",които провокират коментари.В тази статия ще ви разкрия някои от така наречените тайни за получаване на повече коментари,така че повече да не виждате секцията с коментари в вашите статии,които сте писали с упорит труд,празна.



  • Покажете най-доброто от себе си
    Бъдете честни в това което пишете.Задайте си няколко въпроса: Бихте ли имали нещо напротив да коментирате статията ако бяхте обикновен посетител? Бихте ли напуснали страницата след прочитането на първите 2-3 изречения от статията? Ако отговорът и на двата въпроса е ДА,то трябва да направите малко проучване.Отделете време докато не "изкочите" с нещо наистина интересно.Статията ви трябва да има всяка една черта на много добър "пост",в противен случай хората няма и да се замислят дали да коментират.
  • Бъдете предприемчив и активен
    Опитайте се да публикувате и споделяте мнението си в други блогове и форуми.И когато е възможно поствайте линкове към сайта или блога си но не минавайте границата.Не ви карам да спамите в другите блогове,но е съвсем нормално да посочите линк към блога си в подкрепа на мнението ви.Ако коментарите ви са качествени,хората ще посещават сайта ви и в скоро време ще започнат да коментират статиите в него.
  • Не слагайте край на статиите
    Не завършвайте публикациите си с заключение.По този начин намалявате шанса на другите да изложат ценните си мнения.Така че оставайте написаното от вас без заключение за да вдъхновите посетителите ви да споделят техните заключения и мисли.Също така не взимайте винаги участие в дискусиите.Оставете на посетителите да дискутират помежду си.
  • Задавайте въпроси
    Това е често срещана практика така че не се фокусирайте твърде много върху нея.Пробвайте други методи с нея за да постигнете максимални резултати.Да завършите публикацията си с въпрос може да има страхотен ефект но не означава,че трябва да прекалявате.Опитайте се да запазите нещата прости и ще видите повишаване на коментарите по статиите ви.
  • Отговаряйте на коментарите
    Докато си изградите собствена "публика",трябва да отговаряте на всеки един коментар.Така ще покажете на хората че обръщате внимание и имате респект към вашите читатели.Опитвайте се да отговаряте възможно най-бързо на всеки коментар.Дискусиите изграждат добри взаимоотношения.Вашият отговор на коментар продължава разговора и изгражда отношенията помежду ви.Колкото повече отделяте внимание на взаимоотношенията между вас и вашата публика, толкова повече я е грижа за вас и за вашия бизнес.Това е човешката природа.

  Други статии: