Ads 468x60px

.

петък, 9 март 2012 г.

7 Важни Сео Съвети За Изкарване На Пари От Блогове

Всички Блогъри и уебмастъри искат да са на челни позиции за ключови думи в търсачките.Това е съвсем нормално тъй като челните позиции в гугъл за дадена ключова дума сериозно увеличават трафика и посещенията на сайта ви.
След започването на блог,главната цел за повечето блогъри е да постигнат постоянен доход от блоговете си а най-важното за постигане на това е трафика от търсещите машини защото те пращат таргетиран трафик.Логично е че повече трафик означава по-голяма възможност някой да кликне на някоя от вашите афилиейт или платени реклами.
В тази статия ще споделя 7 Сео съвети,които могат да ви помогнат и да ви дадат идея за важни точки в оформянето на вашите постове и блогове.





1. Направете проучване за ключови думи
Много е важно да направите това преди да започнете да пишете вашия пост.Такова проучване ще ви покаже кои заглавия и теми са най-четени и търсени.Това е важно защото ако искате добър трафик от търсачките,трябва да знаете какво търсят хората да четат.Инструменти,които могат да ви помогнат са Google Adwords Keyword Tool, Google Trends, Yahoo Buzz Index или Wordtracker.С тяхна помощ може да видите точно колко пъти дадена ключова дума е търсена или всякаква информация за нея.

2. Дължина на ключовите думи
Не избирайте кратки и обикновени думи или фрази като "пари" или "пари от интернет" защото конкуренцията ще бъде много голяма и ще ви отнеме много време(ще ви трябват стотици обратни линкове)за да се индексирате на първа страница на гугъл.Трябва да знаете също, че дългите ключови думи се търсят по-малко в сравнение с кратките общи ключови думи. Но ако имате,да кажем 25 или 50 статии, оптимизирани за дълги ключови думи със среден трафик, след това комбинирания ефект ще бъде много по-мощен.

3. Използвайте ключови думи в заглавието
Търсещите машини като Google,Yahoo или MSN обръщат голямо внимание на заглавията така че задължително използвайте ключови думи в заглавието на поста си.Напишете така заглавието,че ключовата дума да е в началото.Също така се старайте заглавията ви да възможно най-кратки и да отстранявате ненужни думи.

4. Подзаглавия и подточки
Разделете статията си на малки части и използвайте подточки и озаглавявайте всяка част.Използвайте ключови думи в подточките и използвайте друг шрифт(например bold). Това ви дава 3 предимства:

- Разделя текста ви на части.Така за читателя е по-лесно да "сканира" текста на пръв поглед.
- Това прави поста лесно разбираем и визуално привлекателен.
- Дава ви допълнителна възможност да използвате ключови думи.

5. Използвайте и оптимизирайте картинки
Използвайте alt тага и името на картинките,които прикачвате към статиите си - това ще ви даде допълнителна популярност на поста ще помогне да се индексира по добре в търсещите машини.Също така използването на подходящи ключови думи също ще ви помогнат при получаване на трафик от функцията за търсене на различни търсачки, включително Google.Не забравяйте да използвате различни варианти на вашите ключови думи в ALT таговете, за да изглежда естествено за търсачките. Никога не повтаряйте ключовите думи в рамките на един и същи алт тагове и не използвайте повече от една ключова дума или фраза в едно изображение, тъй като това ще бъде еквивалентен на спам.

6. Оптимизирайте вътрешните линкове
Използвайте вътрешни линкове в вашите постове.Това означава да включвате линкове към други постове от вашия блог в дадена статия.Колкото е повече броят на вътрешните връзки които дадена страница получава от другите страници толкова по-голямо "внимание" привлича от търсачките(класира се по-добре). Също така имайте в предвид Title тага, който казва нещо повече за търсачките за страницата, към която е приложен.

7. Оптимизирайте външните линкове
Много по-важно е да оптимизирате външните връзки (линкове от други сайтове или блогове) по същия начин, както е направено на вътрешни връзки.Всички входящи връзки са високо ценени и по-специално,ако те идват от съответни сайтове и страници с висок ранг на страницата, както и със съответните котва и околен текст.

Разбира се,не винаги е възможно да следваме тези правила стриктно,така че просто се опитвайте да направите колкото е възможно повече.


  Други статии: