Ads 468x60px

.

събота, 15 януари 2011 г.

20 полезни "инструмента" за започване на ваш собствен онлайн бизнес.


Стартирането на собствен онлайн бизнес не е лесна работа,особено когато всички неща,които са Ви нужни и полезни са пръснати из интернет пространството и изглежда невъзможно да ги намерите.За да Ви улесня съм направил списък от 20 "инструмента",с които може да започнете вашият онлайн бизнес.



Уеб дизайн

1. Dreamweaver - Една от водещите програми за изработка на сайтове е Dreamweaver.Лесна е за използване и разполага с много инструменти,които ще Ви помогнат да създате своя сайт.Ако сте начинаещ,в интернет има достатъчно уроци,които ще ви помогнат.

2.Photoshop -Няма смисъл да коментирам тази програма,всички знаем фотошоп-а.Трудно се владее,така че е в ваша полза да си купите книга с уроци за Photoshop.

3.W3C Markup Validation Service - Този "инструмент" е много полезен ,тъй като проверява кода на сайта ви.Той проверява и даже поправя HTML, XHTML, MathML... и др.

4.Mobify - В днешни дни много хора сърфират из интернета чрез техните мобилни телефони.Mobify ще Ви помогне да оптимизирате сайта си,за да изглежда по-добре на мобилните апарати.


Поддръжка


5.FilleZilla Има много FTP програми,които може да използвате за да качвате файлове на вашия хост,но Файлзила върши тази работа най-бързо и лесно.

6.Superhosting -Може би това е най-използваният и най-добрия хост в Блъгария.Суперхостинг Ви предлага домейн,хост,СЕО,дизайн и др. на добри цени.

Монетизация


7.Google Adsense - След като поставите рекламите,предоставени от Гугъл,и вашите посетители кликнат на някоя реклама,вие печелите по няколко цента.В началото,парите може да Ви се сторят малко,но ако увеличите трафика към сайта си,приходите ще са повече.

8.Commission Junction - Афйлиейт програма.Ако някой посетител купи продукт или се регистрира в сайта на рекламодателя чрез ваш линк,получавате комисионна.

9.adBrite - Адбрайт е най-добрата алтернатива на адсенсе.Лесен за използване и с приятен интерфейс.

Социални мрежи


10.Facebook - Добър начин за привличане на трафик са социалните мрежи.Фейсбук е главната социална мрежа за намиране на приятели,реклама на бизнес и за развиване на мрежата Ви.

11.Twitter - Туитър се развива все още и много хора го използват докато все още "расте".Онлайн предприемачите се стараят да направят колкото се може повече последователи и да ги снабдяват с полезна информация.


Блогинг


12.Wordpress - Wordpress e най-популярната блогинг платформа заради нейната гъвкавост и възможност за интеграция.

13.Blogger - Блогър няма всички опции и възможности,които wordpress има,но пък е лесен за използване.

14.Squidoo - Ако искате да добиете популярност,голям трафик и лоялни посетители,Squidoo е за вас.

Видео маркетинг

15.Youtube - Видео маркетинга се превърна в много популярна и "силен" тип реклама.Youtube е най-посещавания видео сайт пълен с уроци,информативни клипове,смешни клипове и много други.

16.Metacafe - Още един популярн сайт за споделяне на видео клипове.

17.Windows Movie Maker - Лесна за използване програма,която Ви дава възможност да правите клипове.Може да добавяте ефекти,музика,и картини към вашият видео клип.

Реклама

18.Google Adwords - Най-известният сайт за PPC (Pay-per-click) реклама.Трябва да направите проучване за ключови думи и да създадете рекламна кампания за да могат вашите реклами да се появяват в страницата с резулатите на гугъл.

19.Facebook Ads - Facebook е най-популярната социална мрежа.Вашите реклами ще се показват от страни на страниците в фейсбук и с милионите посетители,със сигурност ще видите резултати.

Статистика

20.Google Analytics - Това е най-популярният сайт,който ще Ви снабди с статистика за вашият сайт.Google Analytics има много опции като статистика на посетителите(Колко нови посетите и колко постоянни посетители имате,колко време са прекарали посетителите на вашият сайт,колко страница са разгледали и други),статистика на трафика(От къде идва трафикът ви,дали от търсещи машини,дали директен трафик,дали от рекламни сайтове и тн.),статистика за съдържанието и още.

  Други статии: